Skip to main content

Over Lisa Verkaaik

Ik ben Lisa Verkaaik. Ik ben in 2011 begonnen met mijn opleiding diergeneeskunde, omdat dieren en dan vooral paarden mij vanaf kinds af aan al fascineerden. Toen ik een klein meisje was, wilde ik altijd al graag paardrijden en heb dit ook op jonge leeftijd opgepakt. Toen ik wat ouder werd, merkte ik dat mijn interesse verder reikte dan alleen het paardrijden en wilde hier meer mee gaan doen.

Dit was voor mij de motivatie om deze studie te gaan doen waarin ik de in en de outs van het paard zou gaan leren om paarden beter te kunnen begrijpen en uiteindelijk ook kon gaan genezen. Gaandeweg leerde ik echter dat deze studie lastig te combineren was met paardrijden, waardoor ik me meer gefocust heb op mijn studie dan het paardrijden. Toen ik mijn studie had afgerond, begon het paardrijden weer te kriebelen en wist ik weer waarom ik dit altijd zo leuk gevonden heb.

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat veel problemen, met name kreupelheden, kunnen ontstaan door slecht passende zadels. In de studie werd dit aspect nauwelijks meegenomen en daardoor ben ik mijzelf gaan verdiepen in het zadelpassen. Ik heb regelmatig dagen meegelopen met zadelpassers om het vak beter te begrijpen. Hoewel dit in eerste instantie vooral als doel had om mijn kennis te verbreden en dit zo toe te kunnen passen in mijn werk als dierenarts, werd ik steeds meer gefascineerd door het vak.

Ik kwam erachter dat de diergeneeskunde prima te combineren is met het werk als zadelpasser. Om deze reden ben ik na mijn afstuderen in 2018 mijn opleiding tot zadelpasser begonnen. Mijn veterinaire kennis en vaardigheden kan ik bij mijn werk als zadelpasser goed gebruiken.